• Storing?

  +31 (0)6 2718 7302
 • Koloniedijk 1

  7739 PA Vinkenbuurt
Winkelwagen0 Items

Soezen deur Ommen

Soezen deur Ommen

Deze 42 kilometer lange route start vanuit Vinkenbuurt richting de in 2006 als mooiste plek van Nederlands genoemde de Woest. Hier soest u door een eeuwenoud veengebied met zogenoemde natte heide.

Via prachtige fietspaden voert u langs de aan een oude handelsroute gelegen Oudleusen. Over de Oude Hessenweg gaat de route vervolgens langs de Berg van Otten, zoals men het bos ook wel noemt bij ‘de Ottemenisten’ (zandbelten) Dit gebied kenmerkt zich met flinke stukken bos en enkele stuifduinen. Een heerlijke plek voor een picknick, of gewoon even lekker spelen in het zand.

Vanuit de stuifduinen komt u over kronkelige fietspaden tussen de brandrode runderen door van Erve Vechtdal. Breng hier een bezoekje of doe afhankelijk van de tijd van het jaar een unieke koesafari. Na het natuurgeweld komt u uit in de altijd gezellige stad Ommen. Hier zijn voldoende horecagelegenheden aanwezig voor een riante pitstop.

E-chopper verhuur E-Yellow Soezen deur ‘t Vechtdal B
Vanuit Ommen komt u midden in het bos langs Landgoed Het Laer. Dit Landgoed kenmerkt zich door het bosrijke en parkachtige karakter. Werkelijk een lust voor het oog. Heeft u de kinderen mee? Naast Landgoed het Laer bevindt zich een superleuke kinderboerderij met veel verschillende dieren.

Stap weer op de E-chopper en vervolg de route richting buurtschap Beerze gelegen in gemeente Ommen. Hier vindt u prachtige natuur en is de kans groot dat u een ree tegenkomt. Vervolgens komt u over de ongeveer 100 jaar oude Stuw bij Junner en gaat de route richting Stegeren. Heeft u inmiddels zin aan een pitstop? Ga dan even aan bij het gastvrije Café – Restaurant ‘De Bootsman’ in Stegeren.

Op de terugweg komt u via het Arriërflier in esdorp Arriën. Dit fietspad loopt door tot Ommen, waar u door het prachtige Ommerbosch via Witharen richting het eindpunt gaat in Vinkenbuurt.  

Bedrijfsuitje - Gezinsuitje - Vriendenuitje - Personeelsuitje - Familieuitje - Vrijgezellenuitje 

Adresgegevens

Contactgegevens

Sitemap

 • Storing?

  +31 (0)6 2718 7302
 • Koloniedijk 1

  7739 PA Vinkenbuurt